Tímár Barbara Mária

Segítő- fejlesztő pedagógiai szakember

Miért szeretnél saját vállalkozásba kezdeni a tanári pálya mellett?

Úgy érzem, hogy több tekintetben is kinőttem már a tanterem falait. Imádok tanítani, de a fejlesztő foglalkozások során tudom igazán érvényesíteni a kreativitásom, megteremteni magamnak és a gyerekeknek azt a világot, amire mindig is vágytam. Szeretnék a magam úrnője lenni, a bennem lévő energiákat és a tehetségemet a saját vállalkozásba fektetni, és saját elképzelésem szerint megalkotni azt.

Mi tartott vissza eddig attól, hogy elkezd?

Az főállásom mellett folytatott egyetemi tanulmányaim sok időt és energiát igényeltek, de egyértelműen hozzájárult egyfajta félelem és bizonytalanság is.

Mivel fog foglalkozni a vállakozásod?

Mozgásfejlődésükben megkésett gyermekek játékos fejlesztésével. A fejlesztés természetesen nemcsak a mozgásra hat, hanem segít a tanulás- és részképesség zavarral küzdő gyerekeknek. A gyerekek a mesék világába barangolva ismerhetik meg a fejlesztő hatású mozgásformákat. A fejlesztés mellett kiemelt figyelmet szeretnék fordítani a tehetségígéretek felfedezésére, ápolására.

Milyen értékek mentén szeretnéd vezetni a vállalkozásodat?

Célom, hogy segítsem őket azzá válni, akik lehetnek. Magukat elfogadva merjenek a sorból őszintén kilógni. Szeretném, ha örömüket lelnék a tanulásban. Ebben a mesék és a mozgás együttesen tud nekik segíteni.

Hogyan teremtesz magadnak elég időt a munkára és a feltöltődésre? Mivel kapcsolódsz ki?

Próbálom tudatos tervezéssel megtartani az egyensúlyt. Szeretek olvasni, igazán a természetben tudok feltöltődni. Kikapcsol, ha írok és festek vagy rajzolok.

Miért csatlakoztál az Alapítónők közösséghez?

Mivel iskolában dolgozom, leginkább a szférán belül dolgozókkal kerülök kapcsolatban. Jó érzés új embereket megismerni, olyanokkal akik mernek tenni az álmaikért. Hiszek a közösség erejében, abban, hogy együtt minden könnyebb.

Szeretnél te is Alapítónől tag lenni?