Melinda Taylor

Melinda Taylor
Sminkes és sminkoktató, átváltoztató művész @Makeupforlove

Melinda Taylor vagyok, 28 éves sminkes és sminkoktató, átváltoztató művész.

Saját stúdióm, iskolám az Oktogonnál található. Önsminkelő és profi sminkes képzéseket is tartok. Célom, hogy minden nő csodálatosnak érezze magát. A mottóm, amit a vendégeim szoktak mondani a smink után a tükörbe nézve: “Úristen! Szerelmes lettem magamba!”

Minden nőnek ezt az érzést szeretném átadni. Amit nem csak pár alkalommal nálam, hanem egész életük során maguknak is meg tudnak teremteni.

Mi inspirál a munkád során?

Munkám gyakorlatiasabb részében, oktatásoknál inspirálnak a vendégeim, és az emberek, akik kíváncsiak, érdeklődnek a szakterületem iránt. Emellett művészi szempontból például az érzelmek, hangulatok, természet. Nagyon szeretek improvizálva alkotni, kísérletezni is, ekkor az adott pillanat és a modell adottságai inspirálnak. 

Milyen tanácsot adnál kezdő vállalkozóknak?

Ne gondold túl, vágj bele, közben ráérsz kitalálni a részleteket és egyre jobb leszel.

Ismerd magad! Hogyan reagálsz különböző helyzetekben? Fejleszd magad folyamatosan, olvass könyveket! Ezzel a fejlődésre koncentrálsz, a gondolataid is arra fognak fókuszálni, kevésbé fogsz olyan dolgokon kattogni, amik hátráltatnak, így megelőzheted a negatív spirálokat, vagy gyorsabban kijöhetsz belőlük, mert a megoldást fogod keresni.

Bízz magadban! Ez a legfontosabb!

Vannak néha kreatív blokkjaid? Hogyan lábalsz ki belőlük?

Ó, hát persze! Egy kis énidő és szeretteimmel, barátaimmal töltött idő mindig feltölt. Természet, mozgás, pár napos kirándulás, egy otthoni spa day csak nekem, a lényeg, hogy valami pozitív élmény pár napon át, ami teljesen kizökkent a hétköznapokból. Ezalatt általában inspirálódok is és motivációt is szerzek. A pihenés végére alig várom, hogy ismét dolgozzak.

Miért csatlakoztál az Alapítónőkhöz?

Mert rendkívülinek találom a kezdeményezést, nincs itthon még egy ilyen klub! Nők együtt összefogva segítik egymást az üzleti élet különböző területein és azon túlmutatóan is.

Szeretnél te is Alapítónől tag lenni?