Diem Hang Pham

Diem Hang Pham
Data Analyst & Product Designer

A New York-i egyetemen végeztem biológia szakon, nagy hangsúlyt fektetve a számítástechnikai- illetve mérnöki tudásra. Ez idő alatt volt lehetőségem fejlesztési és pénzügyi gazdaságtannal is foglalkozni, és ezekben a témákban kutató munkát végezni. Az évek során szerzett tapasztalatokból alakult ki a szenvedélyem a technológiával, produktivitással, és önfejlesztéssel kapcsolatosban, és így jutottam el az adatelemzéshez, illetve termékfejlesztéshez is, amivel ma is foglalkozom.
Mindemellett harcművészet fanatikus is vagyok, egy évet töltöttem itthon Kung Fu tanulással.
Ne habozz felkeresni, egy chai latte-ra mindig kapható vagyok! 😉

Biológus, adatelemző és termékfejlesztő. Hogyan kombinálod ezeket a különböző területeket?

A biológiai tanulmányaim során kutatni tanultam meg nagyon jól, és ez nemcsak a tudományos dolgokra értendő, hanem minden másra is. Adatelemzőkent a keresett információ rendszerbe szedésében sok tapasztalatot gyűjt az ember, és termékfejlesztőként mind a kutatói tapasztalatok, mind az adatelemzői kézségek nagyon jól jönnek.

Mit javasolnál azoknak, akik hasonló cipőben járnak, mint te és nagyon sok terület érdekli őket?

Számomra nagyon nehéz volt illetve meg mindig az, eldönteni mihez is szeretnek kezdeni a sok tapasztalattal és elsajátított készséggel. Azért döntöttem a terméktervezés- és fejlesztés mellett, mert itt úgy érzem, hogy mindent, amit eddig tanultam tudok hasznosítani valamilyen módon.
Szerintem az (is) egy jó megoldás, hogy olyan területet próbálsz találni magadnak, ahol sokat tanulhatsz és használni tudod mindazokat a skilleket, amiket összeszedtél eddig, és szeretnéd mindenképpen továbbfejleszteni.

Először Kínában majd az Arab Emiratusokban és Amerikában tanultál az NYU-n. Mit adott neked szakmai és személyes értelemben is a külföldi továbbtanulás?

Erről napokig tudnék beszélni, de röviden kinyílt előttem a világ, annyi emberrel találkozhattam, akikkel egyébként nem lett volna lehetősegem, utaztam és megismerhettem különféle kúlturákat stb.

Mi hozott haza a külföldi tanulmányaid után?

Vissza szeretnék adni az itteni közösségnek, illetve nagyon fontos volt számomra hogy a családommal is tudjak időt tölteni.

Szerinted a világban milyen három technikai fejlődésre van a legnagyobb szükség? És ezek közül melyikben látod a szerepedet?

Nagyon-nagyon sok technólogiai fejlődés zajlik most, és nem tudnék csak három konkrétat megnevezni, mert szerintem annál sokkal több van, amit fontosnak tartok.
A tapasztalataim alapján AI-nak elég fontos szerepe lesz minden téren, már láthattunk sok mindent (pl orvostudomanyban a különböző betegségek diagnosztizálása)
Nekem az is egy érdekes kérdés egyebkent, hogy a design milyen szerepet fog majd betölteni az AI mellett az emberi fejlődes útján.

Mi a személyes missziód, mint termékalkotó?

Szeretnék majd egy olyan szintre eljutni, ahol fejlődő országoknak tudok olyan termékfejlesztési tanácsokat adni, illetve olyan projekteken dolgozni, amelyek felgyorsíthatják, illetve hatékonyabbá tehetik a fejlődést.

Miért csatlakoztál az Alapítónők közösséghez?

Ági es Gabi hihetetlenül inspiráltak, mint vállalkozónők, és szerettem volna egy olyan közösséghez csatlakozni, ahol megismerhetek hozzam hasonló nőket.

Szeretnél te is Alapítónől tag lenni?