Orbán Tímea

Orbán Tímea
Country Manager @Offerista Group

Miért választottad a külföldi továbbtanulást a magyar egyetemek helyett?

Ez egy nagyon jó kérdés, mert egyáltalán nem volt egyértelmű, hogy egyáltalán egyetemre szán a sors, hiszen a családban én vagyok az első aki egyetemet végzett. Hogy miért egyből Anglia? Tulajdonképp kíváncsi voltam a határaimra, és hogy mi a legjobb, amire képes vagyok. Megnéztem a világrangsort és kiválasztottam a top20-ból 4 olyat amely úgy éreztem inspirál. Nagyon akartam ezt, hajtott a kalandvágy, nagyon kíváncsi voltam, hogy látnak-e bennem lehetőséget és csodák csodájára fel is vettek.

Mik voltak szerinted azok a legfontosabb leckék, amiket Angliában tanultál és most fontos a munkád során?

Egyrészt szerencsém volt megismerni embereket a világ minden pontjáról, akik pont ugyanúgy keresték az útjukat Londonban mint én. Megtanított arra, hogy nyitottan álljak mindenkihez és megtaláljam a közös hangot a legtöbb emberrel.

Másrészt ráébresztett, hogy ahogy híres öregdiák társam Charles Darwin szavaival éljek: nem a legerősebb él túl, nem is legintelligensebb, hanem az aki a leginkább fogékony a változásokra. Láttam nálam sokkal okosabb diákot feladni, egyszerűen azért mert nem volt elég adaptív és nem nőtt fel a kihíváshoz. Igyekszem agilisan állni a dolgokhoz és minden helyzetben a lehetőséget látni a fejlődésre.

Plusz elültette bennem az örök optimizmus csíráját, hogy sok munkával és jó emberekkel körülvéve bármi lehetséges.

Hogyan építetted fel az Offerista nemzetközi cég magyar ágát?

Így visszagondolva elég meredek pálya volt ez az elmúlt másfél év mióta belekezdtem a projektbe. Egy teljesen új terméket a piacra dobni, viszonylag kis szakmai tapasztalattal és ismertséggel úgy, hogy gyakorlatilag semmi sem volt még kialakítva nagy kihívás volt. Emlékszem az üveges tekintetekre, amikor először elkezdtem ügyfeleknek meg konferenciákon beszélni a digitális reklámújságokról. Azóta négyen vagyunk már, egy sokkal fejlettebb termékkel és ügyfélkörrel. Végig azt tartottam szem előtt, hogy nem csupán egy saleses vagyok, hanem valami újat és nagyot akarok építeni. Még hosszú az út, de most már sokkal járhatóbbnak tűnik.

Mik voltak a legfontosabb leckék, amiket country managerként tanultál?

Türelem. A sikerek nem jöttek maguktól, nem jöttek egyik napról a másikra és megtanultam, hogy a következő lépést mindig tudatosan tervezzem meg. Továbbá megtanultam elfogadni a segítséget másoktól, például nagyon sok támogatást kaptam a páromtól, aki végig ott volt mellettem és sok nagyon hasznos tanácsot kaptam tőle, még ha idő is volt, hogy ezeket megfogadjam.

Ha adhatnál három tanácsot leendő sales-eseknek, mik lennének ezek?

  • Legyenek kitartóak akkor is ha elutasítással találkoznak. A bizalom kiépítéséhez folyamatos jelenlét szükséges.
  • A sales csapat munka. Ne akarják egyedül megváltani a világot, szerezzenek egy mentort akinek több tapasztalata van.
  • A folyamatokban való bizalom sokat segít abban, hogy tudd mi a következő lépés.

Milyen kihívásokkal küzdöttél meg fiatal női vezetőként?

Nagyon sok belső kihíváson kellett túltennem magam. Sokat kellett dolgoznom azon, hogy megbízzak a megérzéseimben és kiálljak a döntéseim mellett.

Miért csatlakoztál az Alapítónők közösséghez?

Először Marschalek Ágival kifejlesztett produktiviTárs hétfői alkalmaink hozták meg a kedvem ahhoz, hogy megosszam valakivel a heti kihívásaimat aki nem a kollégám de bízom a véleményében. Nekem sokat segített abban, hogy irányban maradjak. Plusz rég vártam arra, hogy találjak egy inspiráló női közösséget ahol megismerhetek több hasonlóan gondolkodó női vállalkozót/vezetőt.

Szeretnél te is Alapítónől tag lenni?